Perak #4Trip

Friday, August 12, 2016fatin aqilah

This wasn't really a trip actually. More to meeting an old friend I can say. Heh.
A simple trip maybe. 4D3N. Hopping around Ipoh and Taiping.
Here some of the beautiful places we've visited :)

1. Tasik Chermin, Ipoh
magnificent view

The painters having their own time

a short tunnel before meets the mirror lake


2. Kek Look Tong, Ipoh (Temple Cave)


with the stalagmites stalactites whatsoever, feeling2 masuk cave wehh ;)


3. Taman D.R Seenivasagam, Ipoh

Kat sini best dan tenang. Banyak je aktiviti boleh buat kat sini sebenarnya. Cycling etc.
Tapi kitorang datang tengahari, makanya..memang takde ape sangat lah, just tengok view je. 
Monyet pun takde panas2 ni, sebab monyet pun nak jaga kulit weh. Aumm.
Ouh ye, btw, area sini2 pun ada lagi satu recreation park, Taman Jepun, Ipoh.
Tapi dapat nk tunjuk gambar, sbb kitorang tak pergi pun. Memandangkan nak tunggu azan Zohor and direct terus ke Masjid Negeri. Hehe.



4. Victoria Bridge, Kuala Kangsar

across Perak River


5. Taman Tasik Taiping, Taiping




5. Burmese Pool, Taiping

serious best

port baikkk

short track nearby
 Burmese Pool ni dekat2 dengan Bukit Larut, which is actually plan asal kitorang utk naik ke Bukit Larut tu. But due to unexpected circumstances, we can't. So, ktorg pergi lah sini. Mandi sungai kat sini, indeed a cool place!



You Might Also Like

0 comments

Contact Form